Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/grasparkietfm.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Interviews met succesvolle mensen – Darren Tate – Internationale platenproducent en dj | Grasparkietfm

Een van de eerste dansnummers die ik ooit heb gehoord was ‘It’s My Turn’ van Angelic. De kunstenaar was echter een pseudoniem voor twee mensen: Amanda O’Riordan (de vrouw van rechter Jules) en iemand die ik leerde kennen als Darren Tate. In de daaropvolgende jaren bleef ik veel van Darren’s liedjes horen, en deze waren vaak via verschillende pseudoniemen.

Twee van dergelijke aliassen waren Jurgen Vries en DT8. Ik herinner me dat ik naar de radio luisterde toen het nummer ‘The Theme’ verscheen, en ik was geschokt toen ik hoorde dat het echt door Darren Tate was geproduceerd. Te oordelen naar de naam van het nummer, klonk het als een Duitse of Nederlandse productie, en de stijl leek in niets op zijn andere nummers.

Ik heb het in de loop der jaren enorm gewaardeerd om naar Darren’s liedjes te luisteren, en zijn muzikale diversiteit betekent dat zijn liedjes net zo gemakkelijk in een club te vinden zijn als op een chill-out cd, allemaal zonder te worden geremixed. Met zijn recente uitstapje naar filmmuziek, zijn zijn producties nu zelfs in films te vinden.

Gedurende de tijd dat Darren muziek heeft geproduceerd, is hij erin geslaagd om consequent nummers van hoge kwaliteit te creëren, en om flexibel te blijven met zijn eigen geluid. Bovendien zou ik zeggen dat dit vermogen om zich aan te passen en mee te stromen met de muzikale tijden een van de redenen is waarom Darren een van de beste producers ter wereld is gebleven.

Na decennia van Darren’s muziek niet alleen te hebben gehoord, maar er ook van te genieten, was Darren zeker een van de eersten die in me opkwam voor Interviews met succesvolle mensen. In 2006 had ik het geluk om via internet in contact te komen met Darren en om zijn advies te vragen over het produceren van muziek, een ontmoeting die me deed geloven dat hij open zou staan ​​als ik een interview zou afnemen.

Darren Tate is een klassiek geschoolde componist en platenproducent geboren in Londen, Engeland. Van jongs af aan studeerde Darren piano en klarinet tot een gevorderd niveau en later in zijn leven getraind in orkestratie en compositie bij de vooraanstaande Britse componist Phillip Venables.