Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u19798p77589/domains/grasparkietfm.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5941
Voormalige Nederlandse piraat richt zich op babyboomers wereldwijd | Grasparkietfm

De Nederlandse radiopiraat Eric van Willegen stopte met zijn ongeoorloofde uitzendingen vanuit hoogbouwappartementen en schepen op zee nadat hij voor de twintigste keer door de autoriteiten was binnengevallen. Hij brengt nog steeds “de goede tijden” van de muziek uit de jaren zestig terug door een oude Sovjetzender in Litouwen in te huren en banden van The Wolfman Jack Show door heel Europa en daarbuiten opnieuw uit te zenden op 6055 kHz van 21.30 tot 22.30 UTC.

“Laat de kinderen luisteren naar pod-ogen en internetradio” dicteert Eric, “mijn station is voor degenen onder ons die gewend zijn aan de knoppen te draaien en goede ouwe ‘rock’n’roll te vinden in het gesis en gefluit van een ver station, dat is allemaal een deel ervan.

De Wolfman Jack-banden werden opgenomen in de tijd dat tieners ‘s avonds laat op transistorradio’s afstemden om hun soort muziek te horen die werd uitgezonden vanaf krachtige radiostations over de Amerikaanse grens in Mexico. King of the airwaves was de legendarische Wolfman, wiens naam synoniem werd met “Rock and Roll.” Pas in 1974 kreeg het trouwe radiopubliek het gezicht te zien achter de schorre stem die de ether deed schudden. Dat was toen George Lucas zijn film “America Graffiti” uitbracht met de discjockey waar een hele generatie Amerikanen van was gaan houden.

Hoewel hij zo’n tien jaar geleden stierf, is Wolfman Jack terug dankzij “THE MIGHTY KBC”, Eric van Willegens eigen krachtpatser. Met 100 kilowatt aan radio-oomph en acres van de antenne kan deze voormalige Sovjetgrens-blaster de hele wereld bereiken. Elke zaterdag is er een testuitzending naar Amerika, AziĆ«, AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland op 9770 kHz-kortegolf, van 10.30 tot 11.00 uur UTC, waarmee The Beatles, Beach Boys en Rolling Stones worden teruggebracht naar Babyboomers die de voorkeur geven aan de transistor boven internet.